Herkules A-lag Herrer trekkes fra årets 4. div
Publisert: 5. august 2024


Herkules Fotball trekker sitt A-lag fra årets 4. divisjon 2024

Etter 11 av 11 kamper tapt og 7-69 i målforskjell skjønner de fleste at det har vært en tung vårsesong for Herkules Fotballs A-lag for herrer. Laget som rykket opp i fjor er av ulike grunner ikke lenger i klubben. Skader, spillere som har gitt seg og mangel på rekruttering av nye seniorspillere gjennom vinteren har endt i at vi denne høsten ville blitt nødt til å stille med et stort flertall av spillere fra aldersbestemt fotball i hver kamptropp i en tøff 4. divisjon. Herkules Fotball har mange talentfulle spillere og det er ingen tvil om at disse uten problemer vil bli gode nok til å utgjøre bærebjelken i et A-lag på høyt nivå om ikke mange år. Imidlertid, å pålegge disse ansvaret med å løse den oppgaven for Herkules A-lag i 4. divisjon 2024 anser vi å være en uforholdsmessig stor oppgave og belastning mtp kampprogram og nivå. Vi er redd det vil føre til å drepe motivasjon fremfor å være en arena for utvikling, slik det bør være.

Laget som rykket opp til 4. divisjon i 2023, rykket opp fra en 7. plass i 5. divisjon. Herkules Fotball har som mål å ha et 4. divisjonslag for herrer, men denne oppgaven endte med å bli for stor for oss dette året, gitt de forutsetningene vi gikk inn i sesongen med – og dermed forutsetningene foran denne høsten. 

Det har ikke manglet på folk som har bidratt til at det ble en halv sesong. Ulike trenerteam som har bidratt etter at fjorårets trenerteam ga seg har gjort en stor jobb med å gi dette et skikkelig forsøk. Spillere fra aldersbestemt har steppet opp og bidratt stort, og seniorspillere har trosset skadeplagede kropper og mangel på motivasjon etter tunge kamper og vansker med å skape en god treningshverdag. 

Klubben må tenke nytt med sin A-lagsfotball fra og med 2025. Vi er den største klubben i Telemark med over 500 aktive fotballspillere, over 50 lag stabilt over årene som kommer. Nå er endelig også et damelag på plass igjen. Det er derfor med tungt hjerte at Herkules Fotball har kommet frem til denne konklusjonen, men vi må restarte inn mot neste sesong når det gjelder A-lagsfotballen for herrer. Vi vet det er mange med Kuleshjerte dette smerter for, men foran denne høstsesongen har vi ikke flere alternativer å benytte oss av. 

Alle som tenker ved gjennomlesning av denne artikkelen at det er for ille at ikke Herkules Fotball har et skikkelig A-lag for herrer i 2025 bes om å ta kontakt for hvordan du kan bidra til at dette ikke blir mer enn en 3-måneders pause fra seriesystemet for Herkules A-lag Herrer.

Sportslig hilsen klubbledelsen

Ved spørsmål/innspill, ta kontakt med oss i klubbledelsen

Design og utvikling: Folkebadet