Lag:
Voksen:

Ungdom:

Barn:


» Hovedsponsorer
Christoffer Riis ønsker å bygge klubben

Jeg tok en prat med Christoffer, vår eminente A-lagstrener, les historien hans.

Christoffer Riis (fra nå av Riis, kortere å skrive) utpeker seg selv som en glad gutt, han elsker å lage liv, elsker livet selv, digger å reise og er veldig glad i mennesker. Sosial gutt, veldig glad i fotball og har spilt fotball helt siden han kunne gå. Vært Kulesgutt siden 5 års alderen, vokst opp i Skienshallen og kommer fra en aktiv familie både fra fotballen og håndballen.
Da var vi i gang….!

Riis føler han kommer overens med alle, men han sier han er glad i diskusjoner, gå inn i diskusjoner bare for å diskutere. Liker mennesker som er litt uenig med ham selv, da kommer diskusjonene av seg selv. Men, på fotballen, hva er det som trigger en personlighet som Riis, hva ønsker han å oppnå med sin tilværelse i «Kules»?

Jeg ser at Riis får et filosofisk blikk, delvis seriøst før han begynner å snakke om at han ønsker å være delaktig i å bygge noe, ønsket om å få til noe sammen med laget. Han sier han er veldig fornøyd med gruppen som er der i dag og ønsker å utvikle Herkules som breddeklubb videre. Å få til noe der en er, sørge for at alle trives, rett og slett å bidra litt i hverdagen til andre. Det viktigste er ikke å bli best, men å skape et samhold og få Herkules opp å stå igjen. Vi fikk til noe veldig bra i fjor og det ønsker vi å bygge videre på.

Da jeg spør Riis hvordan han selv kan være bidragsyter her, svarer han ganske enkelt at han ønsker å være positiv, smitte over litt positiv energi til gruppen. Riis kommer fra spill i høyere divisjoner for både Pors og Tollnes og føler han har noe å bidra med, har litt erfaring å ta av. Han har vært med på masse oppturer og nedturer og ville ikke vært foruten, han tror dette har vært med å definere ham som den personen han er i dag.

10. april, om mindre enn en måned, spiller A-lagspillerne første hjemmekamp i 4. divisjon. På motsatt banehalvdel står Hei. Sesongen som kommer tror Riis blir veldig tøft, men veldig moro. Han sier det er mange bra lag der ute og Herkules sitt A-lag vil merke god motstand i sesongen som kommer. Troppen i laget består av unge og uerfarne gutter, men han håper mange kan ta steget opp, rett og slett gripe sjansen til å utvikle seg selv som fotballspillere. Vi har mistet noen spillere, men håper vi skal klare å stabilisere oss i divisjonen.

Riis fylte nylig 33 år og jobber i Sparebank1 som bedriftsrådgiver. Startet i Holla & Lunde sparebank, jobbet der i 4 år før de ble kjøpt opp av Sparebank1 hvor han nå her vært 4 år, så 8 år til sammen i banksammenheng. Synes det er veldig moro, mange nye utfordringer hver dag. Mange type mennesker. Når man jobber med bedrifter, møter man alt fra enmannsforetak innen rørleggerfaget helt opp til eiendomsbaroner, som han selv uttrykker det. Han møter nye folk hver dag, får bryne seg på mange forskjellige typer mennesker og ikke minst utfordringene som følger her. Han sier han jobber sammen med mye bra folk og mener han er en bidragsyter til å utvikle byen, faktisk å bygge byen. Sparebank1 er en stor bank, han føler han får en stolthetsfølelse, spesielt siden Odd nylig ble ny hovedsponsor.

Riis bort på Vessia i en enebolig, men sier han offisielt har blitt samboer. Hun flyttet inn for ikke så lenge siden og setter selvfølgelig sitt kvinnelige preg på boligen. Da er det viktig å ha en egen «man-cave» som alle mannfolk må ha. Riis er glad i fysisk aktivitet og trener en del utenom fotballen. Går en del skiturer, både bortover og nedover. Tilbringer gjerne tid på hytta på Rognstranda i Bamblelandet (nå måtte intervjuer smile litt), oppholder seg en del på kyststien og sier sommeridyllen er livet i båten.

Jeg spør ham hva som gjør ham irritert, da venter han lenge før han svarer, men sier til slutt at det må bli mas om morgenen. Jeg trenger litt tid for meg selv, trenger å våkne litt. Drikker ikke kaffe, voksen kan jeg bli en annen gang.

Hva gjør deg glad da? Da nevner han en god samtale med en god kollega, evnen til å mestre noe, få til noe. Følelsen av å ha bidratt til at noen andre har hatt en bra dag, gjort noens liv litt bedre. Få ros av de unge gutta på laget, at de har hatt en bra trening. Slike enkle ting i hverdagen, de små gledene i livet.

Den perfekte dagen for Riis er en lørdag. Sove lenge, stå opp når jeg selv ønsker, få egg og bacon servert, sette seg på verandaen, få solen i ansiktet noen timer mens jeg leser aviser. Se en fotballkamp etter hvert, få kamerater på besøk, slenge litt dritt til hverandre, ha det gøy sammen. Sitter gjerne hjemme hele kvelden og vaser med gutta. Våkner gjerne opp om søndagen og opplever det samme på nytt, sier Riis og smiler.

Fremover gleder han seg til nytt kunstgressdekke i idrettsparken vår, føler det kan gi en skikkelig boost i A-laget. Det kan hende det blir en annen måte spille på, ballen går raskere langs bakken, det kan bli moro.

Det var alt vi rakk denne gang, Riis skulle på trening og måtte løpe til garderoben før han ble ilagt bot. Men vi rakk å knipse et bilde først:)

Takk for praten Riis og lykke til med A-laget kommende sesong, vi heier på dere.

Facebook Twitter Epost


» Sponsorer
» Støttespillere
Site powered by Sniggabo CMS v. 3.18